1. Home
  2. Architecture

Ashes to Awesome: Brooklyn Loft Renovation by SABO Project

Located in a former die-casting factory built in 1913, SABO project have reinvigorated a Brooklyn loft by tearing down partitions and gutting a vast 4-foot dropped ceiling. The result is a super-spacious studio home with unique glass enclosures, a brand new mezzanine and a plethora of custom cabinets and hidden storage. While the space is styled in wooden finish and white paint, the architect left plenty of concrete accents to retain the structure’s original industrial chic.

With no shortage of storage, it’s little surprise that a custom built collection of wood containers is one of the design’s focus points. It stretches from the kitchen to the bedrooms while integrating stairs, display shelving, lighting and even a home office. Throughout the kitchen and bathroom, storage is also maximized with the use of matte white handleless panels that contrast the exposed concrete.

Away from the main living area there is one other standout room – the bathroom. It’s designed around a diamond shaped ceramic tile and features no less than 3 colors and 9 different shades combined with bold graphic patterns. These tiles wrap seamlessly around the walls and floor to offset the presence of a large concrete support beam in the middle of the room.

In addition to the stunning design and endless amounts of space for an NYC apartment, it’s clear that with so much storage, the residents have plenty of room to grow. It’s a prime example of what creative restoration can do for urban spaces like this one.

Brooklyn Loft Renovation by SABO Project 8 600x388 Ashes to Awesome: Brooklyn Loft Renovation by SABO Project

Brooklyn Loft Renovation by SABO Project 5 600x893 Ashes to Awesome: Brooklyn Loft Renovation by SABO Project

Brooklyn Loft Renovation by SABO Project 12

Brooklyn Loft Renovation by SABO Project 10

Brooklyn Loft Renovation by SABO Project 14

Brooklyn Loft Renovation by SABO Project 15

Brooklyn Loft Renovation by SABO Project | Gallery

Liked our story? Share it with friends

What do you think?